Top 3 Best Verkocht 2021

Top 3 Best Verkocht 2021


| Door Robin
Afgelopen jaar was nog steeds een Covid jaar. En in een periode van veel thuiswerken werd er wel wat stationery verkocht! Dus tijd om een overzicht te geven van de Top 3 Best Verkocht 2021.

Ik blik even terug op 2021 om te zien welke producten het goed deden. En ik probeer daar een touw aan vast te knopen. Wie weet tot welke boeiende inzichten ik zal komen?

Ik geef hieronder de Top 3 Best Verkocht 2021 voor:

  • Notitieboeken
  • Planners
  • Vulpennen
  • Potloden

 

Notitieboeken

1. Ciak Think Natural Aqua

Ciak Think Natural Aqua

De Ciak Think Natural Aqua is eigenlijk redelijk nieuw in het aanbod. Maar het notitieboekje deed het goed, en dat verwonderd niet. De Think Natural is een duurzaam notitieboekje. De reeks vertegenwoordigt het ecologisch denken en de duurzaamheid van Ciak als bedrijf. Dit boekje heeft dan ook een omslag van gerecycleerd papier.

Het notitieboekje heeft een handig B6 formaat. De kleur, aqua, spreekt erg aan, ook in andere merken.

Het papier is 100 g/m2 FSC gecertificeerd (milieuvriendelijk), zuurvrij (houdbaar en sterk) en pH neutraal (bestand tegen verkleuring).

Duurzaam en milieuvriendelijk dus! En dat doet het nog steeds goed.

  2. Ciak Mate Aqua

Ciak Mate Aqua

De Ciak Mate Aqua, eveneens van Ciak dus, is er nog eentje in de kleur Aqua!

De Ciak Mate is een geweldige reeks en wordt gekenmerkt door een prachtige zachte kaft.

De Ciak Mate aqua is plooibaar en heeft afgeronde hoeken, zo past de Mate overal netjes in.

De Mate is een plezier om overal mee naartoe te nemen, en die touchy-feely omslag is echt aangenaam om vast te pakken.

Ook hier is het papier 100 g/m2 FSC gecertificeerd (milieuvriendelijk), zuurvrij (houdbaar en sterk) en pH neutraal (bestand tegen verkleuring).

De Ciak Mate is ook extreem flexibel. Ik weet niet goed waarom je zo’n mooi notitieboekje letterlijk zou willen dubbelvouwen, maar het kan dus!

3. Fantasticpaper Stone & Warm Grey

Fantasticpaper Stone & Warm Grey

De Fantasticpaper serie heeft, letterlijk, fantastisch papier in het boekblok genaaid. Dit Munken papier uit Zweden wordt graag beschreven met vulpen.

Typisch aan deze Fantasticpaper Stone & Warm Grey is de Zwitserse binding, dat wil zeggen dat het boekblok genaaid is, en enkel achteraan vastgemaakt wordt aan de omslag. Mooi neveneffect is dat deze notitieboeken altijd mooi plat open op tafel liggen.

De kaft van deze Fantasticpaper notitieboeken is zacht en plooibaar, en heeft een bijzonder aangenaam gevoel. Het materiaal is waterafstotend, en is gemaakt met papier uit de Sirio Color reeks.

Verder heeft dit notitieboek een unieke bladwijzer en een opbergvakje achterin.

Ik gebruik ‘m zelf ook, om ideeën voor Het Noteerhuis in bij te houden!

4. Dingbats* Wildlife Green Deer

Dingbats Green Deer

Ten vierde, deze Dingbats* Wildlife Green Deer!

Hoezo, ‘ten vierde’ in een top 3? Wel, om eerlijk te zijn, we hebben vorig jaar een groot order ontvangen voor de Fantasticpapers, dus misschien vertekent dat het beeld een beetje.

Daarom neem ik er nog eentje extra bij, in de Top 3.

Dingbats* (mét sterretje, want dat maakt deel uit van de merknaam) is een gekend merk, en niet zonder reden.

Deze notitieboeken zijn van echt hoge kwaliteit.

De harde kaft en is voorzien van PU ‘leer’ (100% vegan!), met een hert in reliëfdruk op de voorkant. Er is ook veel aandacht gegaan naar de schutbladen, die ook volledig bedrukt zijn met pootafdrukjes.

Het papier zelf is van goeie kwaliteit, en neemt gemakkelijk potlood, gelroller, balpen, vulpen, fineliner, brushmaker, … op. De Dingbats* zijn dan ook erg in trek bij bullet journalers.

Waarom de Green Deer? Geen idee eigenlijk, periodiek is dat eerder de Grey Elephant. Ik denk dat kleuren soms tijdloos zijn, soms tijdsgebonden. En dit donkergroen, of dat grijze, zijn eerder tijdloos.

 

 

 

Planners

1. Kartotek Weekplanner Cahier A5

Kartotek Weekplanner Cahier A5

Kartotek is een Deens merk, en heeft mooie, stijlvolle, Scandinavian stationery in het aanbod.

Dat deze weekplanner cahier A5 de numero uno is, verwonderde mij een beetje. Ik dacht dat het de maandplanner zou zijn (zie hieronder, nummer twee). Misschien dat het in 2022 veranderd? We zullen zien. (Update: ja, hoor! Kijk maar eens hier.)

Dit is in ieder geval een mooi ontworpen overzichtelijke weekplanner met aanduiding van het weeknummer of startdatum. Een week is gespreid over twee bladzijden en biedt voldoende ruimte voor je planning.

Het weeknummer vul je zelf in. Je kan er ook de datum van de eerste dag van de week zetten. Per dag heb je een vakje waarin je het objectief van de dag, je belangrijke afspraken of dringende to do’s noteert.

De planners van Kartotek zijn strak en duidelijk maar ook verfijnd en stijlvol. Kartotek gebruikt ook het gekende Munken papier van Arctic Paper voor hun stationery.

 

2. Kartotek Maandplanner A4

Kartotek Maandplanner A4

Deze maandplanner A4, ook van Kartotek, doet het nog steeds goed. En niet zonder reden!

Dit is een overzichtelijke maandplanner met aanduiding van de maand, inclusief weeknummers. Met deze duidelijke en mooi vormgegeven planner creëer je een overzicht van al je belangrijkste objectieven voor deze maand.

De maand vul je zelf in, de weeknummers ook. Per dag heb je een vakje waarin je het objectief van de dag, je belangrijke afspraken of dringende to do’s noteert.

Deze planner is er in A4 formaat en heeft 25 afscheurbare bladen.

Het succes ligt ‘m volgens mij in het feit dat je elk blad, dus elke ‘maand’, kan afscheuren en ergens apart leggen of ophangen. Zo hou je wat er op je afkomt deze maand perfect in het oog!

En persoonlijk ben ik wel fan van de stijl en het ontwerp van Kartotek. Mooi strak!

 

3. Kartotek Weekplanner A4 Brons

Kartotek Weekplanner A4 Brons

De weekplanner A4 Brons van Kartotek is, net zoals de maandplanner, handig in gebruik door de afscheurbare bladen of ‘weken’.

Het is een overzichtelijke weekplanner met aanduiding van het weeknummer of startdatum. Met deze duidelijke en mooi vormgegeven planner creëer je een overzicht van al je belangrijkste objectieven voor de komende week.

Het weeknummer vul je zelf in. Je kan er ook de datum van de eerste dag van de week zetten.

Per dag heb je een kolom waarin je het objectief van de dag, je belangrijke afspraken of dringende to do’s noteert. Het vak biedt ruimte om te schrijven en is gelijnd.

Deze planner is er in A4 formaat en heeft 65 afscheurbare bladen. Er is nog een variant hierop, de Weekplanner A4 Blauw, met blauwe tekst en een iets andere layout.

Er zijn ook planners in A5 formaat natuurlijk, maar zo te zien zijn afscheurblokken toch aantrekkelijker voor het plannen dan planners in boekvorm of notitieboekjes.

Of dit ook nog in 2022 zo zal zijn, dat zien we eind dit jaar wel weer.

 

 

Vulpennen

Platinum Prefounte x 3

Platinum Prefounte Dark Emerald Platinum Prefounte Graphite Blue Platinum Prefounte Vermillion Orange

 

Het merk Platinum neemt hier de volledige Top 3 in met de Prefounte reeks (resp. Dark Emerald, Graphite Blue en Vermilion Orange). Verwonderlijk! Of misschien ook niet, want de prijs/kwaliteit verhouding van deze vulpennen ligt erg goed. De Prefounte werd door Platinum in de markt gezet als een ‘vulpen voor beginnende volwassen vulpenschrijvers’.

De kwaliteit is erg goed, de inkt vloeit prima, en de vulpen heeft een gepatenteerd ontwerp om de penpunt niet te laten uitdrogen. En dat is een voordeel, als je niet zo frequent met je vulpen schrijft.

Onze overige vulpennen zijn van het merk Kaweco, en dat is een andere prijsklasse. Iets meer voor de liefhebber of vulpenfans of -verzamelaars misschien? Ik gebruik ze zelf allebei, en ben er dik tevreden van.

 

Potloden

Koh-i-Noor Versatil 5201 vulpotlood 2mm Koh-i-Noor Versatil 5900 vulpotlood 2mm Koh-i-Noor Versatil 5608 vulpotlood 2mm

 

Net zoals bij de vulpennen, domineert ook voor wat betreft de potloden één merk de verkoop van 2021, en dat is Koh-i-Noor. Dit jaar met resp. Versatil 5201, Versatil 5900 en Versatil 5608)

Op zich verwondert me dit niet helemaal. Het Noteerhuis is ooit begonnen met Bindewerk notitieboekjes en Koh-i-Noor potloden. Omdat die goed samengaan, vind ik.

De vulpotloden zijn in trek. En voor ons aanbod heb ik resoluut gekozen voor de vulpotloden met omhulsel in metaal, omdat dit kwalitatief beter is dan plastic.

De 5201 heeft de kenmerkende gele kleur van Koh-i-Noor, dus vandaar dat deze het best verkochte vulpotlood is. De 5900 Toison d’Or heeft een iets klassiekere en luxueuzere uitstraling. En de 5608 tot slot, die er later is bijgekomen, doet het erg goed en zal het erg goed blijven doen.

Het beeld volgend jaar ziet er vast anders uit, want ik zal nog wat variatie aan het aanbod toevoegen. Ook merk ik graag op dat Kaweco ook mooie vulpotloden in het aanbod heeft, maar ook daar speelt prijs en/of materiaal een rol, denk ik.

 

Conclusies

De zachte kleuren hebben het in 2021 goed gedaan, maar dat zou in de komende jaren wel eens kunnen veranderen. Daar zit mogelijk een evolutie in richting jaren 50/60 of jaren 70/80 kleuren.

Ook is er meer aandacht voor duurzame schrijfwaren, en dat is iets wat ik ter harte neem. Ik zal ook meer proberen informeren over de duurzaamheid van de materialen (en van de makers).

Er zit wel wat evolutie op het aanbod van Het Noteerhuis, dus ik verwacht dat het beeld er eind 2022 anders zal uitzien.

Er zitten mogelijks nog trending evoluties in reporter-style notitieboekjes, schetsboeken (denk maar aan urban sketching) en, naar ik verwacht, ‘dikke’ notitieboeken met 200 of meer bladzijden, voor de fervente schrijvers of ‘journalers’.

Vulpennen blijven een traditioneel segment, en er is een overweldigend aanbod in gespecialiseerde winkels. Het Noteerhuis wil een paar merken aanbieden die we goed vinden passen bij de notitieboeken uit ons aanbod.

Wat potloden en vulpotloden betreft, dat aanbod zal mogelijk nog groeien. Er zijn ook prachtige vulpotloden met dikke potloodstiften van 5,6mm, ideaal voor schetsen. En naast het ‘standaard’ vulpotlood met een vulling van 0,7mm, is er ook nog een tussenmaatje van 2mm (die het erg goed deden, zoals blijkt uit de top 3 hierboven).

Zo!

Blikken in we in 2023 even terug op wat de toppers waren in 2022?

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste....

Laat een reactie achter

*Verplichte velden
Verstuur
Het Noteerhuis
Merk in de Kijker: Gmund - Dé Papierspecialist
Merk in de Kijker: Gmund - Dé Papierspecialist Geplaatst op
Lees meer
Nieuwe Collectie - Flexbook Ecosmiles
Nieuwe Collectie - Flexbook Ecosmiles Geplaatst op
Lees meer
Open Deur Zomer 2023
Open Deur Zomer 2023 Geplaatst op
Lees meer
Top 3 Best Verkocht 2022
Top 3 Best Verkocht 2022 Geplaatst op
Lees meer
De Notitieboeken van Darwin
De Notitieboeken van Darwin Geplaatst op
Lees meer
Top 3 Best Verkocht 2021
Top 3 Best Verkocht 2021 Geplaatst op
Lees meer
Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Inloggen
Or sign up here
Wachtwoord vergeten?
Favorites
U heeft geen items in uw lijst.
Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Taal & Valuta
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »